Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Masoesa-Alesie (Surinaams gele rijstgerecht)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10-15 minuten.

Ingrediënten

Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
100 gram Kouseband
3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook
1/2 ui
7 eetlepels olie
1 theelepel tomatenpuree
zout
25 gram gedroogde garnalen
2 stuks pimentkorrels
1 laurierblad

Bereiden

Olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), kouseband (in stukjes gesneden), pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Kippenlevertjes met Aardappelsticks, Zuurgoed, Gebakken Banaan.

Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Marshmallow
Pom met Quorn (Surinaams ovenschotel)
Huzarensalade Swietie Sranang (Surinaams-Nederlandse salade)
Zalm de Luxe
Belegde Bara (peulvruchtensnack met beleg)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes